top of page
Sök
  • Skribentens bildDomestico

Tävla om talangerna | Hemstädning som löneförmån

Uppdaterat: 23 feb.

Att attrahera de framtida stjärnorna till just din arbetsplats kräver planering och att du tänker en bit utanför boxen.

Idag tävlar företag om de framtida talangerna och det har blivit mer och mer tydligt att bekvämlighet och ”Life Balance” är en viktig faktor för att framtidens talanger skall välja en arbetsgivare. Det skall finnas tid till att träna, träffa släkt och vänner samt att kunna återhämta sig efter en utmanande arbetsdag.


Om du vill skapa en högpresterande arbetsplats och erbjuda en riktigt bra förmån till dina anställda är hemstädning varje eller varannan vecka en uppskattad förmån.


Hemstädning som löneförmån är mycket uppskattat av både anställda och arbetsgivare då det är enkelt att administrera och dessutom går RUT-avdraget att hantera vilket ger ett värde som är mycket mer än om det skulle betalas privat.


Det finns flera olika lösningar beroende på vad du som arbetsgivare eller anställd anser vara den bästa lösningen för just er.

Välj mellan tre olika lösningar


1. Företaget skriver ramavtal med oss och fakturan skickas direkt till den anställda med rabatterat pris där Domestico löser RUT-avdraget och kostnaden för företaget blir 0 SEK.

2. Fakturan skickas direkt till företaget och RUT-avdraget sker direkt på lönespecifikationen varje månad. Kostnaden för företaget blir fakturan + sociala avgifter på förmånen.

3. Fakturan (med RUT) skickas till den anställda, som även får ett tillägg på lönen. Kostnaden för er som företag blir tillägget på lönen + sociala avgifter.


Olika arbetsgivare och anställda väljer lösning beroende på vad som passar parterna bäst och vi är gärna med och samtalar runt vilka lösningar som är bäst för er.


Inför en uppstart behöver vi gå igenom vilka rutiner och processer som ligget till grund för dessa upplägg så kontakta oss idag så berättar vi mer.


Här är en länk till Skatteverkets hemsida med mer information runt ROT- och RUT som löneförmån.


Vill du boka en hemstädning hittar du bokningssystemet här

153 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page