top of page
Sök
  • Skribentens bildDomestico

När livet tar över: En personlig resa mot balans i vardagen


Som VD och en av grundarna av Domestico AB, har jag personligen upplevt utmaningarna med att balansera yrkeslivet med familjeansvar. I en värld där tiden är en begränsad resurs, är det en ständig kamp att vara närvarande i alla de roller vi förväntas spela.


Profilbild Michael Klingstedt
#jagorkarintestäda

Min första erfarenhet av att anlita städhjälp

Det var år 1997, precis när min son kom till världen, som jag ställdes inför verkligheten av hur krävande det är att vara nybliven förälder, partner, vän och samtidigt som skall vara på topp på jobbet. Det var då jag för första gången beslutade mig för att anlita ett städbolag. Detta beslut var inte bara praktiskt – det var en nödvändighet för att bevara min sinnesfrid och förmåga att vara en närvarande förälder och effektiv ledare.


Jag gick till väga så att jag frågade mina vänner om dom hade något tips på städföretag och inom en vecka hade jag en kontakt som jag behöll ända fram till 2020 när vi startade Domestico. Min absoluta övertygelse är att de flesta söker i sina kontaktnät för att hitta en leverantör som är känd och godkänd av någon man känner. Man vill känna trygghet och väljer gärna någon som har referenser i sin närhet.

 

Vardagens tidspress: Ett oändligt pussel

Att hinna med allt från jobb, familjeansvar, till att underhålla en hälsosam livsstil kräver en balansakt som känns omöjlig. Min upplevelse under denna period blev en katalysator för min förståelse för vikten av att prioritera och effektivisera vår tid.


Att välja att anlita hemhjälp var en av de första och mest betydande besluten jag gjorde för att hantera denna balans vid den tidpunkten. Det frigjorde inte bara värdefull tid, utan det gav mig också utrymme att andas, att vara närvarande med min familj och att leda mitt dåvarande företag.


Över 25 år senare är jag fortfarande övertygad om att detta beslut var en av de bästa investeringarna i mitt och min familjs välbefinnande just då. Att komma hem till en ren och välorganiserad miljö är en källa till glädje och återhämtning som är ovärderlig. Dessutom fick vi mycket mer tid på helgerna att umgås istället för att städa.

 

#Jagorkarintestäda: En rörelse för välbefinnande


Genom min egen erfarenhet och genom att grunda Domestico AB med bland annat min son 2020, har jag strävat efter att inspirera andra att göra val som främjar deras välbefinnande. #Jagorkarintestäda är mer än en hashtag; det är en inbjudan till att omfamna de beslut som gör våra liv rikare och mer meningsfulla.

 

Att välja lycka i vardagen

Som företagsledare och förälder har jag lärt mig att de val vi gör i våra dagliga liv har en djupgående inverkan på vår lycka och vårt välbefinnande. Att anlita städhjälp år 1997 var ett av många val som har lett mig till en mer balanserad och tillfredsställande tillvaro. Jag uppmanar er alla att reflektera över era egna liv och göra de val som bäst stöder er lycka och välbefinnande.


Och passa på att boka hemstädning om du inte redan har det.


Vill du också komma i kontakt med Domestico och prata lösningar för dig, din familj eller företag. Slå oss en signal på 08-512 545 15 eller maila på info@domestico.se.Har du hemstäd för att underlätta din vardag idag?

  • Ja

  • Nej

  • Inte just nu men jag tar gärna ett samtal


79 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page